Themabijeenkomst Armoede & Schulden: 

Op 17 oktober 2023 heeft PLatform voor Elkaar in samenwerking met de gemeente Noardeast-Fryslân een themabijeenkomst armoede en schulden georganiseerd. Tijdens een interactieve netwerk bijeenkomst zijn deelnemers in de huid van een echtpaar in de  bijstand gekropen door middel van de Serious game van Simpel Switchen (Divosa). Een unieke ervaring waarbij je een uur lang zelf de doelgroep wórdt. 

De opkomst was groot op deze middag met meer dan 65 aanmeldingen van veel verschillende organisaties uit heel Friesland. Na afloop van de Serious Game was er uitgebreid de ruimte om met elkaar na te praten en te netwerken. Het voornemen is om in de loop van 2024 opnieuw een themabijeenkomst te organiseren zodat het thema onder de aandacht blijft van professionals en vrijwilligers in het sociaal domein. 

Voor meer informatie over de Serious Game van Divosa kunt u bijvoorbeeld kijken op de website van Divosa: https://www.divosa.nl/projecten/simpel-switchen-de-participatieketen/producten/serious-game-1-uur-de-bijstand